Service Tegoed Kinderfiets

Service-tegoed-kinderfiets

Ook voor een kinderfiets is het belangrijk om geregeld na te kijken. De fietsen van kinderen worden ongemerkt ook intensief gebruikt en vaak wordt deze zelfs doorgeschoven naar een broertje of zusje. Als ouder of verzorger wil je daarom dat de kinderfiets lang meegaat en bij Kramer Fietsen denken wij graag met jou mee. Iedere nieuwe kinderfiets die bij Kramer Fietsen wordt gekocht is inclusief een service tegoed dat vooraf al is ingedeeld. Dit maakt dat het service tegoed enkel in te zetten is op werkuren die besteed worden aan een servicebeurt in de werkplaats.

Te ontvangen Te waarde van
Rijklaar Maken €56,-
Gratis Servicebeurt na 3 Maanden €56,-
Afstellingsbeurt €12,50
Afstellingsbeurt €12.50
Leenfiets bij Reparatie
Totale Service Tegoed €137,-

Plan een Servicebeurt voor de kinderfiets

Wij begrijpen als geen ander dat het niet altijd uitkomt om aan onze planning te voldoen. Daarom hebben wij een eigen online systeem waarin de servicebeurten ingepland kunnen worden. Op deze manier kies je een geheel eigen moment om de fiets te komen brengen. Zodra de fiets klaar is laten wij het aan jouw weten en kan de fiets weer opgehaald worden. Het voordeel van servicebeurten die vooraf ingepland zijn is dat deze sneller klaar zijn dan ongeplande servicebeurten. Ook is het gewoon mogelijk om de fiets zonder afspraak langs te brengen.

Rijklaar maken kinderfiets

Een van de belangrijkste punten bij een kinderfiets is het juist rijklaar maken van de fiets. Dit komt doordat de spatborden, banden en de kettingkast dicht op elkaar zitten. Wanneer je de fiets niet goed rijklaar maakt zitten de onderdelen vaak slecht of niet goed gemonteerd. Dit heeft dan weer het effect dat de onderdelen aanlopen en onnodig zullen slijten. Ook het fietsen wordt een stuk lastiger wanneer de fiets aanloopt.

Een veilige kinderfiets

Een veilige kinderfiets bestaat uit twee dingen. Namelijk de onderdelen en het juist rijklaar maken van de kinderfiets. Zo is het handig als de leverancier van de kinderfiets bijvoorbeeld gebruik maakt van handvatten met een extra stootrand. Door deze stootrand voorkomt je dat het stuur een appelboor-effect kan hebben tijdens een valpartij.

Maar misschien nog wel belangrijker bij een veilige kinderfiets is dat deze rijklaar is gemaakt door een echte vakman. Zo voorkom je dat het stuur, zadel of wiel spontaan uit de fiets trilt. Bij bevestiging van de wielen is het namelijk belangrijk om gebruik  te maken van de juiste tussenringen. Doe je dit niet? Dan zal het wiel binnen enkele maanden lostrillen. Met als gevolg dat het kind hard kan vallen. Verder heeft een kinderfiets altijd als nadeel dat de onderdelen erg nauw op elkaar aansluiten. Zit hier één kleine fabricage of montage fout in? Dan zal de kinderfiets altijd aanlopen. Dit heeft dan weer als gevolg dat de onderdelen onnodig zullen slijten en het kind minder snel vooruit komt tijdens het fietsen.

Waarom een servicebeurt voor een kinderfiets?

Ook een kinderfiets heeft een servicebeurt nodig. Door de fiets regelmatig te laten onderhouden wordt de levensduur aanzienlijk verlengd. Ook zal het stuur en zadel enkele keren op een hogere stand gezet moeten worden. Dit omdat een kind altijd nog in de groei zit. Tijdens een servicebeurt voor een kinderfiets vinden wij dit één van de meest simpele maar belangrijkste aandachtspunten. Dit komt doordat de kracht enkel met een juiste zadelhoogte effectief wordt overgebracht. Staat het zadel of stuur niet goed gemonteerd of te hoog? Dan kan deze tijdens het fietsen zomaar afbreken.

Verder zitten de onderdelen van een kinderfiets erg nauw op elkaar aangesloten. Door wanneer er door het gebruik onderdelen los komen te zitten kan dit zorgen voor onnodige schade. Ook hebben de fietsketting, kabels en lagers wat tijd nodig om ingelopen te zijn. Door de nieuwigheid zal de afstelling niet meer optimaal zijn. Wanneer de fiets een servicebeurt krijgt zullen al deze punten worden nagekeken en opnieuw worden afgesteld. De servicebeurten uit het service tegoed zijn altijd exclusief materiaal.