Service Tegoed Racefiets en Mountainbike

Service-tegoed-racefiets-mountainbike

Uitstekend de weg op met een racefiets of mountainbike die echt op jouw lichaamsmaten is afgesteld. Wanneer je een nieuwe racefiets of mountainbike koopt bij Kramer Fietsen zorgen wij ervoor dat de fiets een langere tijd in een goede conditie blijft. Daarom koppelen wij aan iedere fiets een service tegoed dat in te zetten is op werkuren van een servicebeurt in onze werkplaats.

Verder vinden wij het ook heel erg belangrijk dat jij als gebruiker goed en fijn op de fiets zit, zonder bijvoorbeeld een pijnlijke rug te hebben. Daarom krijg jij als klant altijd een gratis Bikefitting en bouwen wij de fiets helemaal op volgens deze fietsmeting. Zo kan het zijn dat er een langere stuurpen en een smaller stuur op de fiets gemonteerd moeten worden. Dit kan dan weer gevolgen hebben voor de lengte van de olieremleidingen en versnellingskabels. Ook het ombouwen doen wij voor jou als klant van Kramer Fietsen geheel gratis.

Te ontvangen Te waarde van
Zadelruilservice €18,-
Fietsmeting – Bikefitting €60,-
Rijklaar Maken (a.d.h.v. Bikefitting) €105,-
Gratis Servicebeurt na 3 Maanden €75,-
50% Korting op Servicebeurt na 12 Maanden €37,50
25% Korting op Servicebeurt na 24 Maanden €18,75
Totale Service Tegoed €314,-

Plan een Servicebeurt zelf in

Als sportieve fietser wil je natuurlijk zo snel mogelijk jouw fiets weer terug hebben om te kunnen trainen. Daarom biedt Kramer Fietsen de mogelijkheid om online een afspraak te maken voor een Servicebeurt voor de fiets. Heb je minder haast? Dan is het natuurlijk ook nog steeds gewoon mogelijk om de fiets zonder afspraak te komen brengen.

Wat houdt een Bikefitting in?

Eigenlijk is er niets zo belangrijk als de fiets afstellen op een goede bikefitting voor de racefiets of mountainbike. Doormiddel van een Bikefitting heb jij als berijder een uitstekende fietshouding. De fietshouding maakt dan weer of je wel of geen lichamelijke klachten krijgt tijdens het fietsen.

fietsmeting-bikefitting-kramer-fietsen-sliedrecht-400x318Met een Bikefitting worden de verschillende lichaamsmaten opgemeten, zoals de totale lichaamslengte, binnen-beenlengte, romplengte, armlengte en schouderbreedte. Met al deze afmetingen en tussenliggende afmetingen maakt de software van Bikefitting een berekening van de meest ideale fietshouding voor jou.

Al wij de verschillende maatvoeringen en afmetingen weten kunnen we beginnen aan het uitzoeken en opbouwen van de ideale fiets voor jou. Uit de Bikefitting blijkt welke lengte de cranks en stuurpen zouden moeten hebben. Verder kan de breedte van het stuur ook nog variëren. Dit in combinatie met het gewenste frame in de juiste framemaat maakt de ideale fiets voor jou. Al deze variabelen kunnen weer effect hebben op de lengte van de verschillende kabels. Koop je een fiets bij Kramer Fietsen? Dan bouwen wij de fiets gratis op aan de hand van de fietsmeting.

Hoe werkt het service tegoed?

Bij aankoop van een nieuwe racefiets of mountainbike bij Kramer Fietsen krijg je een service tegoed. Dit service tegoed hebben wij op voorhand al opgedeeld in verschillende categorieën. Zo valt de Gratis fietsmeting en het ombouwen van de fiets geheel in het service tegoed. Ook de eerste gratis servicebeurt en de servicebeurten met korting staan op voorhand al vastgesteld. Het service tegoed is enkel inzetbaar op de geleverde arbeid. Dit maakt dat extra onderdelen, zoals versleten fietsbanden, een fietsketting en tandwielen altijd bovenop de servicebeurt komen.

Wat houdt een servicebeurt voor de racefiets of mountainbike in?

Een racefiets of mountainbike wordt veelal voor sportievere doeleinden gebruikt. Dit maakt dat de fiets veel meer kracht te verduren krijgt tijdens het fietsen. Deze kracht zorgt er dan weer voor dat de spaakspanning vaker bijgesteld zal moeten worden. Wat voor de spaakspanning geldt heeft ook betrekking op vele andere onderdelen, zoals de balhoofdlagers, trapaslagers en nog vele andere fietsonderdelen. Tijdens de servicebeurt van de fiets worden de versnellingen opnieuw afgesteld en de fietsketting ontvet en opnieuw behandeld met kettingspray. Verder worden de (hydraulische) remmen opnieuw ontlucht en/of bijgevuld. Om eventuele kraakjes te verminderen of zelfs te verhelpen worden alle boutjes opnieuw op het juiste moment gezet.